Nappasin kaupasta mascarpone-purkin mukaan kun oli tarjouksessa tietämättä yhtään mitä siitä teen. Minkäänlaista kakkua ei mieli tehnyt, selailin sitten Cheryl Lindbladin kirjaa Muffinit ja jogurttipirtelöt josta olen aiemminkin näitä samaisia muffineita tehnyt mutta siitä on jo muutama vuosi. Ja näitä tulee tuolla ohjeella 16 normaalikokoista muffinia, ei 12 kpl niin kuin minä tein ja muffinit "hieman" levisi pellille!!!Nolostunut Mutta hyvin sai irti ja suht siististi. Paperiset muffinivuoat tilattu englantilaisesta Have your cake and eat it -nettikaupasta, nämä ovat hyviä vuokia kun ei tule rasva läpi!

1270994263_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje suoraan yllämainitusta kirjasta ja omat muutokseni suluissa

3 ½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

1/4 suolaa

125 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä (pullomargariinia)

2½ dl ruskeaa fariinisokeria, mieluiten demerarasokeria (valkoista)

2 kananmunaa

1 1/4 dl kaakaojauhetta

1 tl vaniljauutetta tai sokeria

1½ dl maitoa

Täyte:

300 g philadelphiajuustoa (250g mascarponejuustoa)

3/4 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljauutetta tai sokeria

Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Vaahdota voi ja fariinisokeri toisessa kulhossa, lisää munat yksitellen. Sekoita vaahtoon kaakao ja vaniljauute tai sokeri. Lisää maito ja kuivat ainekset ja sekoita taikina huolellisesti. Valmista täyte vatkaamalla juusto pehmeäksi. Lisää sokeri, muna ja vaniljauute tai sokeri ja vatkaa seos kuohkeaksi. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla ja lusikoi vuoat puolilleen taikinaa. Levitä 2 rkl täytettä tasaiseksi kerrokseksi kuhunkin vuokaan. Lisää täytekerroksen päälle taikinaa vuoan toiselle puolikkaalle ja lisää toiselle puolelle juustotäytetttä.  Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat koskettaessa kiinteiltä.