Tänään onkin sitten poitsulla viimeinen lomapäivä ja sen kunniaksi tietysti kakkua!! Eipä oo tänä kesänä pahemmin niitä tullut tehtyä, nyt sitten maistuikin niiiin hyvälle!! Tämä kakku onkin tässä jo jonkun aikaa ollut mielessä kun mustikoita on tullut kerättyä. Myöskin pohjaan halusin kokeilla uusia juttuja.
Kakussa on 4 munan pohja joka on tehty samanverran munia, sokeria ja jauhoja+1tl leivinjauhetta. Sokerina käytin ruokokidesokeria, jauhoina puolet perunajauhoja ja puolet täysjyvävehnäjauhoja. Tästä tuli erittäin pehmoinen ja mehevä pohja, en sitten kostuttanut pohjaa ollenkaan, eikä kyllä kaivannutkaan sitä.
Kinuskin tein Floran uudesta kuohukermasta 2 dl, ruokokidesokerista 2 dl ja nokareesta voita, onnistui hyvin vaikka vähän jänskätti tehdä kun en ole moneen vuoteen tehnyt kinuskia, keittoaikaa en sitten huomannut kellosta katsoa. Reunapursotukset Flora vispiä ja ripaus aitoa vaniljasokeria ja koristeena mansikkarakeita
Täytteenä kakussa oli purkki Flora vanillaa vaahdotettuna, purkki rahkaa, ripaus aitoa vaniljasokeria ja 3 liivatetta sulatettuna n.1 rkl:n kiehuvaa vettä. Ja lopuksi varovaisesti sekoitettuna reilu 3 dl tuoreita mustikoita
Kommentit